WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.
HlucnaSamota.Net
. časopis . : . . hudba - mp3 .
Hlučná samota - nymburk jinýma očima
recenze

V nymburském divadle řádil ozbrojený Bandita!

Rockový muzikál zvládli herci na výbornou
Eponinne

Čtenáře, který se těší na senzaci asi zklamu. Ač to zní jako titulek z černé kroniky, není tomu tak. To se jen v úterý 21. listopadu poprvé představila veřejnosti hra autorů Milana Uhdeho a Miloše Štědroně Balada pro banditu v režii Adolfa Tomana.


Začátek představení byl posunut o několik minut kvůli smutné události. Jeden z herců se stal účastníkem dopravní nehody, když pospíchal na představení, ale ač velmi otřesen, nedal na svém výkonu nic znát a věřím, že ani diváci nebyli z tohoto zdržení rozmrzelí. Přestavení se totiž opravdu povedlo.

V důmyslně řešené scéně od Petra Říhy se rozehrál příběh zbojníka Nikoly Šuhaje v podání Jardy Kříže a jeho milé Eržiky Dračové, kterou ztvárnila Šárka Fidrantová. Oba zazpívali během představení spousty náročných písní a nutno uznat, že Šárka má hlas jako zvon, ze kterého místy až mrazí. Škoda jen, že jim občas nebylo rozumět, protože je živý orchestr, v čele s dirigentem Jiřím Benešem, přehlušil. Další výraznou postavu – lichváře Mageriho – zahrál Pavel Kolban a právem si vysloužil potlesk na otevřené scéně v závěru hry. Jeho podlézání četníkům mě opravdu rozesmálo. V pozadí nezůstali ani další osvědčené ,,stálice“ souboru: Tomáš Březina jako falešný kamarád Derbak, Šárka Čiperová coby temná Morana, Pavel Procházka jako velitel četníků anebo Zdeněk Válek - lehce podplatitelný četník Bouda, a mnozí další. Za zmínku stojí výkon Míry Nováka v roli četníka Kubeše a také mě překvapil Libor Smolík jako bratr Eržiky Andrej. Pokud vím, je to jeho první zkušenost s hraním v Hálkově divadle a opravdu se jí zhostil na jedničku, hlavně ve scéně, kdy vyhrožuje Nikolovi, který žádá u Dračových o ruku své milé. A takhle bych mohla pokračovat do nekonečna, protože každý z těch, kteří se na scéně objevili, dal do své role velkou dávku opravdovosti. Věřím, že zaslouženou odměnou všem byl bouřlivý potlesk při děkovačce.

Poděkovat je samozřejmě třeba i kapele Crossband, doprovázející představení a všem technikům, bez kterých by nebyl ani tento úžasný kulturní zážitek.

Kdo chcete strávit příjemný večer v rockovém hávu, neváhejte a přijďte na některou z repríz, třeba 12. prosince.


Balada pro Banditu

Balada pro Banditu (zvětšit)

Balada pro Banditu

Balada pro Banditu (zvětšit)

Balada pro Banditu

Balada pro Banditu (zvětšit)


poznámky

režie:

Mgr. Adolf Toman

hráli:

Jaroslav Kříž, Šárka Fidrantová, Miroslav Novák, Šárka Čiperová, Pavel Kolban, Tereza Brandová, Pavlína Černá, Katka Šonská, Irena Kratochvílová, Pavel Procházka, Martin Šturma, Pavel Lebduška, Tomáš Březina, Jana Pospíšilová, Jiří Vetešník, Dagmar Benešová, Libor Smolík, Stanislav Čech, Zdeněk Válek

Crossband a hosté:

Stanislav Kříž – baskytara, Michal Walter – kytara, Vítek Blažek – bicí, Miroslav Havelka – kytara, Marek Michl – klávesy, Jiří Beneš – dirigent, klarinet, sopran saxofon

repríza: 12. 12. 2006 a v sezóně 2007

(Nymburk, 5. 12. 2006, 0:00, přidal uživatel Wethes)


vytiskni [=]

Tento článek zhlédlo 6771 párů očí.

Diskuse k článku




© HlucnaSamota.net 2002 - 2012 | prostor poskytuje eldar.cz | web zrobil klokánek | mapa stránek