WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.

Debata k článku "Kniha o regionálních rockových skupinách pokřtěna"






Gratulace
Wethes, 4 . 6 . 2008, 10:00
Včera Lukáš Trejbal vylosoval za dohledu notora vítěze soutěže. Celkem se zúčastnilo pět soutěžících a tím šťastným je pan Karásek.

Soutěž!
Wethes, 27 . 5 . 2008, 8:13
Připomínám, že tento týden máte poslední možnost si zasoutěžit o knihu! Tak neváhejte.

mumufuk, 22 . 5 . 2008, 9:37
Musím souhlasit s Whetesem a konstatuji že nejlepší zážitek pro mě byla polabská jazzová společnost,prostě úplně supr koncert.Jinak IRAS bylo spíše zajímavé,ale na to jaký to sou páprdové:))jim to hrálo hodně slušně.Každopádně jsme rád,že jsem na tuto vyjímečnou akci zavítal.Lukáši díky.

Re:Iras Lukáše neoslovil
anonymní uživatel, 8 . 5 . 2008, 10:12
Zapoměl jsem se představit:Jarolím Jan

Iras Lukáše neoslovil......
anonymní uživatel, 8 . 5 . 2008, 10:10
Musím říct,že Lída Fišková byla otřesná,na to jaká to byla "super rockerka"výběr písně byl nešťastný a byla i opilá.S názorem o New Balls souhlas s Lukášem,videoklipy-všechny výborný až na tu lyskou kapelu-děs a hrůza-vymývání mozků to bylo.Včera jsem poslouchal Uši rádia Beat a celou hodinu hráli tohle vymejvání mozků,bylo mi z toho zle,asi tomu nerozumím.Jinak Iras byl jednoznačně skvělej na to jak dlouho nehráli.Doufám,že se taková akce bude opakovat-Lukáši díky.

BRAVO IRAS
anonymní uživatel, 5 . 5 . 2008, 10:36
Chtěl bych se připojit a poděkovat za skvělý zážitek, bylo to pro mě veliké překvapení a velice timto děkuji P.Matouškovi za pozvání na tuto " jedinečnou akci " , která potvrdila, že IRAS neupadl v zapomnění, ale žije dál ! Důkazem bylo početné setkání příznivců, kteří to i po letech dali jasně najevo. Myslím, že bychom si ten den přáli křest vlastního CD ( např.IRAS - BEST OF ) se všemi peckami, jelikož již nahrané kazety jsou poznamenané dobou. Proto doufám, že toto přání najde podporu a tak končím s optimismem: kdy a kde to bude? S pozdravem JardaS.

Vážení přátelé "Ano"! Přijel jsem na I R A S s celou rodinou.....
anonymní uživatel, 4 . 5 . 2008, 1:28
Dobrý den, vážení přátelé! ! !
Zdravím vás všechny lidi dobré vůle, obzvláště přátele a vyznavače kvalitní nymburské bikbítové scény včetně editora Wethese, kterého neznám osobně a fanoušků skupiny IRAS.
26.4. 2008 byl den, na který se alespoň v mém životě nezapomíná pokud bude v provedení Irasu ten poslední. Já osobně bych byl tomu rád, aby se tak nestalo.
Každopádně všem klukům z Irasu "VELKÉ DÍKY" za své maximální nasazení a čas věnovaný přípravám a od ledna zkouškám, aby Iras v tento večer opět zazářil a byl v plné formě, na kterou jsme byli zvyklí v jejich podání a nebyl to vůbec "okresní přebor" nebo křeč v posledním jejich tažení! Což se nestalo a nestane pokud Iras bude ještě někdy opět Irasem!
Značka IRAS byla a neustále je opravdu zárukou kvality a garance nepromarněného času lidí co mají rádi a ocení dobře odpracovaný bikbít. V osobním bezprostředním podání, které nenechává své posluchače i po takové době nečinnosti kapely Iras chladné...

Zpěvák Ben Bártl není jen tak nějaký zpěvák z řady, ale je opravdu na jevišti je "Dominantní frontman" co umí inteligentní formou roztáhnout, zpracovat až ovládnou publikum a diváky a dotáhnout je do maximálního varu. A to je to hlavní IRAS SHOW co patří k Irasu jako chléb a sůl!
V dnešní době hraje obrovské množství dobrých kapel, tím myslím technicky a hudebně nadaných, ale bohužel jejich jevištní projev je vetšinou dosti na bodu mrazu a nebo zaostává za dobře zahraným partem! Jevištní show však k bikbítu neodmyslitelně patří vždyť vznik bikbítu byla potřeba se podělit s co největším počtem diváků a posluchačům o své pocity! Ano to je základ, který se v dnešní době dosti opomíjí!
V období co Iras nehrál jsem si volal několikrát s kapelníkem Petrem Matouškem zda Iras neprobudí neprobudíme ( mě se to za tu dobu však nepovedlo)
___________________________________________________________

Proto zde a na tomto místě patří nemalý naopak veliký dík Lukáši Trejbalovi, že kluky oslovil a díky němu začali opět zkoušet. Jako hosté pak na křestu knihy o bitbítu vystoupili.
LUKÁŠI D Í K Y ! ! !
___________________________________________________________
Děkuji též klukům z kapely i za to, že při svém "Kladivu" vzpomněli pietně všech lidí co okolo Irasu nebo Irasem prošli že na ně nezapoměli ! ! ! Jsem velmi rád, že jsem tam byl se svojí celou rodinou aby IRAS SHOW viděli a slyšeli i mé děti.
Díky této pro mě ojedinělé akci (nebydlím v Nymburce). Jsem velmi rád, že jsem se také po dlouhých letech potkal v sále s lidmi okolo bikbítu vůbec například: Mirka Vaníčka RoxoR, Ivana Mašindu fan club Iras, Vlastu Baizu, Jana Matouše (Jiří Schellinger revival / Ozzy Osborne revival)
V neposlední řadě kluky z kapely Autentic v čele s Karlem Bartůňkem (mimochodem znám je od jejich prvopočátků). Tímto se jim také omlouvám, že jsem je neslyšel a neviděl v tento den .V době kdy hrali jsem teprve lezl do vany a byl 30km daleko... :-)))) , ale snad není všem dnům konec. Rád se na ně přijedu podívat. Vypadl jsem z bikbítového světa a tak mi mile překvapilo, že stále Autentic je, hraje a existuje nepletu-li se už přes 15let.
Závěrem bych chtěl vyjádřit a vzkázat editorovi "WETHES" částeční politování nad jeho relativně zbytečným hudebním rozborem či recenzí ohledně koncertu Irasu.
Cituji jeho část textu:

" U dnešních vyznavačů metalu by sice Iras asi neuspěl, ale pro pamětníky metalových let osmdesátých muselo být jejich vystoupení jedinečným zážitkem. Celé vystoupení jsem zůstával v němém úžasu. Hudba mě sice nijak neoslovovala, ale cítil jsem napětí a radost nejen z muzikantů, ale i z publika"
Dovolil bych si zde však tento výrok trochu znevážit pokud není však věštec pan „WETHES“ budoucnosti jako byla třeba kněžna Libuše… Jak můžete toto prognosticky napsat? Ano, můžete toto nasat za sebe, ale ne za skupinu lidí kde je více jak jeden člověk? Vždyť se to jednak ani nezkusilo a relativně o to ani nejde a je to vlastně celkem jedno....

Vzpomenu-li slavný výrok Ondřeje Hejmy v živém vysílání televize při předávání ceny za jeho skupinu Žlutý pes „ kritici běžte už všichni do prdele…“ něco asi na tom je i dnes…

IRAS je veliká vzpomínka a legenda, která nemá zájem v žádném případě se účastnit nějakých novodobých tvůrčích soutěží kapel.
Myslím, že já bych se spokojil s tím, že Iras byl a třeba bude. Než zda by obstál nebo neobstál mezi metalovými současnými kapelami. Možná ano možná ne, ale to se uvidí a ukáže to doba a čas této legendy.
Dnes je 4.května 2008 v Nymburce je setkání kapeli Iras kam jsem byl také pozván Benem i já jako bývalý manažer a uvidím a i vy uvidíte jaké závěry z dneška budou či vzejnou....je to veliký otazník zda Iras bude hrát dál nebo ne ? ? ? A o tom však dnešní setkání kapely bude...

Zpěvák Ben Bártl v úvodu po prvních tónech koncertu IRAS 26.4. 2008 pronesl pro mě v tento den posvátnou větu a výzvu:
________________________________________________________________________
„Probudili jste spícího draka ten se jmenuje Iras.....“ nezbývá tedy než počkat zda drak opět bude chrlit oheň nebo na věky věků usne.

Mějte se vy všichni moc fajn co nosíte bikbít někde ve svém srdíčku! Děkuji vše kdo to dočetl až sem. Měl jsem potřebu se k této celé věci a akci vyjádřit. Běžně nejsem tak ukecaný....
Děkuji vám za věnovaný čas a pozornost, které si upřímě váží bývalý manažer IRAS?
Vladislav Švestka "Compot" :o)

Díky všem! Bigbít umí dobíjet
Lookas, 29 . 4 . 2008, 8:57
Ahoj všichni!
Moc děkuji za skvělý sobotní zážitek. Opravdu ten den oslavil nymburský bigbít důstojně svůj svátek. Všechny kapely zahrály dle mého naprosto skvěle, s neuvěřitelným nasazením. Iras kraloval a mně zůstal z večera úžasný pocit. Nikdy na to nezapomenu. Bigbít umí bezvadně dobíjet, ještě jednou díííky! Lookas




© HlucnaSamota.net 2002 - 2012 | prostor poskytuje eldar.cz | web zrobil klokánek | mapa stránek