WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.

Litenky

Editorial k č. 44

Markéta Böhmová

Milé čtenářky, milí čtenáři,


pokud Vaše oči od Martina Reinera došly až sem, mohu si gratulovat. Ano, tipujete správně – tématem tohoto čísla je erotická a milostná literatura.

Zde bylo (či stále je?) asi největším fenoménem ono kouzlo milostných básní. Já své čtyři jediné dostala v (sladkých) šestnácti letech. Byly napsány na dva listy vytržené ze sešitu, úhledně složené v obálce s mým jménem a já se ji tehdy tak bála otevřít, že jsem na jejich přečtení sbírala sílu celé dva roky. Co jsem s nimi udělala pak, je ve hvězdách… Mám ale pocit, že jsem je tehdy úplně nedocenila, a tak je (i přes kouzlo starého linkovaného papíru a drobného škrtání) vyhodila. Člověk zmoudří až léty, takže všem se stejným milostně-básnickým osudem budiž útěchou dvojstránka věnována čtenářské soutěži. A těm, kteří by snad chtěli inspirovat svou spřízněnou duši k novým tématům pro vzkazy na ledničku či na zrcadlo v koupelně, určitě nejsme špatným primárním zdrojem.

Zhasněte světla, zapalte svíčky, pusťte si Edith Piaf, nechte se obejmout svou drahou polovičkou a v těchto prvních mrazivých dnech si dopřejte druhé, domácí babí léto.


Markéta Böhmová, šéfredaktorka


P.S. Ale pěknej chlap, co?

(26. 10. 2010, 12:00, přidal uživatel marketa.bohmova)

Debata k článku


© Literární novinky 2004 - 2012 | ISSN 1804-7319 | redakce | mapa stránek
Prostor poskytuje: eldar.cz, web klokánek