WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.
HlucnaSamota.Net
. časopis . : . . hudba - mp3 .
muzika - tepe to a buší

Hlučná samota 2010



O víkendu proběhlý nymburský festival Hlučná samota mýma očima.


V sobotu 13.3.2010 proběhl v Nymburské kulturním domě druhý ročník benefičního festivalu Hlučná samota, tentokrát pod záštitou bývalého pana prezidenta Václava Havla.


Dostavil jsem se malý moment před začátkem první skupiny Nierika, která měla nelehký úkol hrát do více méně prázdného sálu, který byl lehce nevytopen a přítomná zima mnohým nesedla. Nierika zahrála dobře, spíše poslechové věci, ale i přesto jsem nevydržel a přesunul se do podzemního klubu (dříve bývalé záchody) na promítání filmů z produkce PAM PAM show. Bohužel i zde nebylo nejtepleji a mnoho návštěvníků ale panovala zde skvělá, uvolněná nálada. Za tuto místnost Jirkovi Vetešníkovi dík.


Po shlédnutí některých filmových kousků jsem se opět přesunul do horního sálu, kde se již rozrostl počet návštěvníků na úctyhodný počet a dostat se přes sál již začínalo místy činit potíže, jelikož se schylovalo k vystoupení všem známých Hitfakers, kteří dostali sál do toho pravého varu. Všude bylo vidět usměvavé lidi houpající se do pohodových a zároveň energetických vln funky music.


Po Hitfakers již následovala asi největší lahůdka toho večera - Blue Effect akusticky. Jedním slovem - nádhera. Kdo byl tak ví a netřeba dodávat. Snad jen že zazněly všechny prověřené hity včetně předělávky Depeche Mode a dnes již legendární a málo hrané Čajovny. Mohutný aplaus a vytleskání skupiny budiž důkazem.


Skupiny Gulo Čar a The Prostitutes jsem byl již jen letmo, Gulo Čar mě více méně zklamali, Prostitutes zahráli (podle me) na výbornou.


Na "druhé stagei" umístěné vedle restaurace jsem postřehl směsi houseu a d´n´b, hudby, kterou mám rád a nijak mi nevadí. Jediným záporem této stage bylo temno, které mohlo být protínáno aspoň nějakými světýlky...


Akce to byla dobrá, jsem rád že Nymburk má podobný festival a pořadateli dík za něj.


Snad za rok znovu...


+ zvuk, světla

+ koncert Blue Effect

+ počet lidí


- bary

- zima v sále

- zastrčená PAM PAM show

- zezačátku nevyužitá druhá stage


(Nymburk, 16. 3. 2010, 0:00)


vytiskni [=]

Tento článek zhlédlo 6630 párů očí.

Diskuse k článku

anonymní uživatel, 19 . 3 . 2010, 12:32
Přidávám se k pochvalám, také jsem si večer náležitě užila. Ráda bych však ještě pochválila výběr formace MIDI LIDI, kteří hráli opravdu skvěle. Bohužel dost diváků odešlo před jejich pozdním vystoupením, ale ti, co zůstali, nelitovali a oslavovali tohle trio.

+ vystoupení MIDÍ LIDÍ, kteří získali českého lva za nej hudbu k filmu Protektor

- ach ta zima, ach ten mráz

:-)




© HlucnaSamota.net 2002 - 2012 | prostor poskytuje eldar.cz | web zrobil klokánek | mapa stránek