WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.
HlucnaSamota.Net
. časopis . : . . hudba - mp3 .
muzika - tepe to a buší

Pupkáči a SO pokřtí své desky. Přijede i Magor!


Lukáš Trejbal

V sobotu 16. května se od 19.30 hodin budou v nymburském kulturáku dít věci! Rockové kapely Práva pupku (PP) a SO tady pokřtí svá aktuální alba Pořád jsem na cestě k tobě a Lidské státy. Nymbursko – poděbradské Pupkáče podpoří i hodně hostů, kteří svými nástroji (trubka, cello, ságo) dobarvují hudbu základní čtyřky PP. Vystoupí ještě (po delším čase) svojská skupina Nový hrábě a na závěr i parta, která si dříve říkala Sine Nomen. Vzácnými hosty jsou dále undergroundová písničkářka Dáša Vokatá a básník Ivan Martin Jirous, zvaný Magor. Organizátoři pojali akci jako mejdan, takže věnují první stovce příchozích pivko zdarma a pro všechny budou přichystány i domácí pochutiny (bábovka, štrůdl, nádivka, kapsa z listového těsta se špenátem a šunkou atd.). Cédéčka zde budou poprvé k prodeji, několik šťastlivců je dostane ke vstupence.


Dramaturgie večera:


19.50 Nový hrábě

20.45 Dáša Vokatá + Ivan Martin Jirous (Magor)

22.00 Práva pupku s hosty, křest CD Pořád jsem na cestě k tobě

23.45 SO, křest CD Lidské státy

01.00 překvapení na závěr (parta, kterou znáte z dřív jako Sine Nomen)



Trocha bigbítové encyklopedie o samotných aktérech:


Skupina Nový hrábě je už letitou kapelou kolem kopce Chotuce, dnes se lokalizují jako nymburská skupina. Její hudba je svojská, ovlivněná třeba prvním obdobím Pražského výběru, či Jethro Tull i moravským folklórem. I když existuje už přes dvacet let, má za sebou jen demokazety a pětipísňové promo CD. Tam najdete například starší píseň Kouzelníci i novější jako Hodiny v potoce.

Undergroundová písničkářka Dáša Vokatá žije dnes střídavě v Čechách a Rakousku. Často hrála ve Vídni i jinde za dob komunismu s dalšími písničkáři, kteří emigrovali. Potkávala se tak na pódiích s Karlem Krylem (jeho písně ráda i hraje), Sváťou Karáskem nebo Charlie Soukupem. Sympatické vydavatelství Guerilla Records ji v loňském roce vydalo nádhernou desku Bojovníci snů. Dáša slíbila, že ji přiveze i do Nymburka.

Přiveze i svého současného druha a parťáka, básníka a otce undergroundu Ivana Martina Jirouse, zvaného Magor. Dlouholetý umělecký vedoucí skupiny The Plastic People of the Universe, autor prózy Pravdivý příběh Plastic People. V době normalizace byl nekolikrát vězněn. Je držitelem literární ceny Jaroslava Seiferta za celoživotní básnické dílo a ceny Toma Stopparda za dílo Magorovy labutí písně. V Nymburce bude číst Magor vůbec poprvé, nenechte si ujít.

Práva pupku dostali od jednoho kamaráda přidělenu i hudební škatulku – underground for radiostations. Docela sedí, i když poslední písně se od androše opravdu vzdalují. CD Pořád jsem na cestě k tobě obsahuje 8 písní, které Pupkáči už ale asi dva roky normálně hrají na koncertech. Všichni muzikanti prošli takovou malou nymburskou legendou – Oliverovou dálkou. Na křest se pilně připravují a v rámci jejich rockového setu bude i akustické okénko s písněmi oblíbenců (Sváťa Karásek, Mejla Hlavsa). Ale psssst.

Lyská rocková parta SO přijede také pokřtít novou desku, kterou chlapci pojmenovali Lidské státy. Hrají melodický nakažlivý rock se zajímavými texty zpěváka a kytaristy Luboše Lamberta. SO je jistota, která nezklame.

O závěr večera se postará parta, která si dříve říkala Sine Nomen. Poslední dobou se začali znovu scházet a kromě starých „vykopávek“ zkouší i nové skladby. Sine Nomen byli jednu dobu před branami první rockové ligy v Čechách. Nakonec to neklaplo, připomeňme, že hráli například v legendárním klubu Bunkr v Lodecké ulici v Praze nebo sklidili chválu kritika a hudebního publicisty Petra Korála v časopise Rock & Pop na jejich demoCD.


Lukáš Trejbal (organizátor, PP)


Pořád jsem na cestě k tobě

Pořád jsem na cestě k tobě (zvětšit)


(Nymburk, 7. 5. 2009, 0:00, přidal uživatel Wethes)


vytiskni [=]

Tento článek zhlédlo 7307 párů očí.

Diskuse k článku

Díiky!!!
anonymní uživatel, 18 . 5 . 2009, 8:03
Všem díky za skvělej zážitek z akce. Od nedělního rána se z věže ještě nedostala Dáša Vokatá:)
za Pupkáče Lukáš




© HlucnaSamota.net 2002 - 2012 | prostor poskytuje eldar.cz | web zrobil klokánek | mapa stránek