WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.
HlucnaSamota.Net
. časopis . : . . hudba - mp3 .
muzika - tepe to a buší
Převážně obrazová reportáž

Na Přístavních slavnostech

Popis jedné příjemné soboty

O Nymburských přístavních slavnostech jsem cosi tušil, když mi pak v týdnu přišla i upřesňující smska, rozhodl jsem se vyrazit a užít si sobotu pod hradbami. Něco jsem i nafotil a Klokánek mě poprosil o krátký příspěvek na Nymburk.net No, co bych pro Klokánka neudělal;)


V sobutu 6. srpna v devět ráno jsem vyrazil na kole směrem na Nymburk, natěšený na dobrou hudbu a spousty známých nymburských postaviček. Moje nadšení trochu zchladil studený deštík, který na desátou hodinu k Hradbám přilákal asi 5 lidí.

První hráli se svým nezařaditelným hudebním stylem After Shake. První můj dojem se týkal dobrého zvuku, který pak provázel i ostatní kapely. Druhý dojem se týkal dobrého vystoupení After Shake (i bez basáka) a třetí se bavil nerozhodností počasí, které zjevně netušilo, jestli chce zůstat deštivým, nebo ne. Během koncertu postupně přicházeli další diváci a postupně jsme získali početní převahu nad stánkaři.

Poté doplnili blok nymburských kapel Fossa Temporalis a 4+1. Prvně jmenovaní (rovněž bez basáka, že by nějaká epidemie?) hráli příjemnou směsici několika žánrů postavenou na zajímavém hlasu zpěvačky Hanky Pokorné.Mimochodem, víte co vlastně Fossa Temporalis znamená? Ja zagoogloval a nestačil se divit:-)

V tu dobu dorazily kamarádky a sluníčko, takže jsem rozbalili deku a zahájili pivní piknik. 4+1 mě příjemně překvapili, když jsem je před dlouhou dobou slyšel naposled, moc jsem jim nepřišel na chuť, tady to bylo o poznání lepší. Svým tvrdším stylem asistovali příjemnému slunečnému odpoledni.

Návštěvníků přibývalo a většina stejně jako já zjistila, že pivo je vcelku dobré a cenově příznivé. Dalším v pořadí byl Fleret s Jarmilou Šulákovou, jejich rocková úprava lidovek neměla chybu, tenhle koncert jsem si doopravdy užil, před pódiem jsem nebyl sám. Po Fleretu nastoupili nymburští Crossband, což jeden nejmenovaný lokální hudebník okomentoval slovy: "Teda ty Crossbandi mě s...., hrát před tolika lidma" Moc jsem jejich koncert nevnímal, zjistil jsem, že pod hradby dorazila spousta krásných slečen..

Po pěnovém hasičském překvapení pro děti byl čas přepnout se na vlnu Mig 21. Jiří Macháček dokázal, že je dokonalý šoumen, všechny lidi strhnul, bylo to fajn. Poslední kapelou byl Kabát revival, já moc revivaly nemusím, nicméně spoustě lidí se to líbilo, taky kdo by neznal Kabáty.. Večer měla následovat nějaká diskotéka, ale to už jsem se přesunul kamsi na barovou stoličku a v jednu v noci po noční jízdě jsem dokonce dorazil domů, přestože příkopy voněly lákavě.

No, doufám, že až někdy půjdu nočním Nymburkem, nemajzne mě někdo po hlavě za těch pár komentářů ke kapelám. Naopak na nějakou hlubší recenzi hudebních výkonů by to chtělo někoho s hudebním sluchem a s větším přehledem. Celkově to byla fajn akce, sluníčko ve spolupráci s kapelami vyrobilo příjemnou pohodu..

Jiří Vetešník - Fossa Temporalis

Jiří Vetešník - Fossa Temporalis (zvětšit)

Jirka Batesník

Jirka Batesník (zvětšit)

Adéla Kadeřábková (4+1)

Adéla Kadeřábková (4+1) (zvětšit)

Hanka Pokorná (Fossa Temporalis)

Hanka Pokorná (Fossa Temporalis) (zvětšit)

Diváci a divačky

Diváci a divačky (zvětšit)

Jarmila Šuláková

Jarmila Šuláková (zvětšit)

Jiří Macháček - MIG 21

Jiří Macháček - MIG 21 (zvětšit)

MIG 21

MIG 21 (zvětšit)

Moře pěny

Moře pěny (zvětšit)

Pro děti od hasičů

Pro děti od hasičů (zvětšit)

...tak se pařilo před pódiem

...tak se pařilo před pódiem (zvětšit)

(zleva) Michal Walter a Vítek Blažek - Crossband

(zleva) Michal Walter a Vítek Blažek - Crossband (zvětšit)

Aftershake

Aftershake (zvětšit)

Fleret

Fleret (zvětšit)

Aftershake

Aftershake (zvětšit)


(Nymburk, 19. 8. 2005, 0:00)


vytiskni [=]

Tento článek zhlédlo 6209 párů očí.

Diskuse k článku

marzsa, 25 . 8 . 2005, 6:39
ahojda vsem, skoda,ze jsem tam nebyla, hrozne mi lidi na tehlech fotkach chybej, ale uz to nebude trvat dlouho a zase je uvidim. Jen jsem chtela rict, ze me strasne potesilo videt tyhle{a nejen tyhle, diky Klokankove e-mailu}fotky a hlavne ty lidi na nich. Dokazu si predstavit jaky to bylo. Tak se mejte krasne a doufam,ze se brzy zase neco takoveho uskutecni. marzsa

anonymní uživatel, 18 . 8 . 2005, 1:20
Pozdravy všem,
Akce, která měla rozhodně své osobité kouzlo. Fleret s mrazícím čistým vokálem Jarmily Šulákové? Jeden z momentů, pro který si tuto akci budu ještě dlouho pamatovat...kemris




© HlucnaSamota.net 2002 - 2012 | prostor poskytuje eldar.cz | web zrobil klokánek | mapa stránek