WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.

Debata k článku "Co je normální?"






siksik, 26 . 1 . 2006, 11:54
No, já jsem se neptal na průměr veřejné mínění, ale na „neomezený“ průměr. Veřejné mínění je už omezeno, jak sám říkáš, počtem dotazovaných, jejich svobodnou vůlí, móda …Ale líbí se mi tvrzení: Obecným normálem je pak shoda v normálech jednotlivců.
Ale zase každý je jiný, ani jednovaječná dvojčata nejsou stejná, takže se nemohou shodovat jednotlivci – vždycky tam něco bude – třeba i jediný gen. A pokud bereme myšlenky tak pak mě napadá – nebyla kvůli tomu většina válek? Jedni brali jako normální, že mají právo vládnout jiným, a ti jiní zase brali za normální opak. Jasně, že to nebylo jenom o vládnutí, ale i o jiných věcech.
K tomu „jídlu“ – neměl jsem na mysli kanibaly jako bojovníky nějakých kmenů, ale měl jsem na mysli kanibaly jako lidi, kteří dobrovolně konzumují lidské maso. Měl jsem na mysli něco jako Hannibala Lectra z jeho slavné „trilogie“(i když to je smyšlená postava, ale někde asi původ musela mít) nebo toho co se přihlásil na ten inzerát v tom Německu (zabít a sníst) a další případy.
Ještě by mě zajímalo – proč „člověčí řízek“ jen z nouze? Alespoň vím co jím, na rozdíl od mnoha salámu (zvláště těch levnějších), co většina lidí v nevědomostí ve velkém konzumuje.


WUH, 9 . 12 . 2005, 12:16
Průměr ,,veřejného,,mínění lze definovat jako to,na co určitý počet dotázaných přikývne,nebo to,co je jednotlivec v davu ochoten pod tíhou rozhodnutí ostatních za normální uznat,ikdyž to není jeho opravdové přesvědčení.Takové chování je např.normální,neprojevovat se.Nebo taky ne,ale předpoládám,že v tomhle semnou budou i další za jedno,a bude jich více,tedy bude to v normálu.Normální je přesně to,co si každý za normální považuje,každý jednotlivec vytváří svůj normál.Obecným normálem je pak shoda v normálech jednotlivců(alespoň v podstatě).
K těm kanibalům bych dodal:Jejich ,,gastrnomické lahůdky,,nemají původ v záměru najíst se.Jde o náboženské praktiky.Bojovníci pozřeli srdce a mozek svých poražených protivníků,ve víře,že tak do nich vstupuje jejich bojový duch a tak se zvýšuje jejich síla.Jinak ,,člověčí řízek,,opravdu z ouze,ale nejen u kanibalů,jako u jižanského kmenu.




© HlucnaSamota.net 2002 - 2012 | prostor poskytuje eldar.cz | web zrobil klokánek | mapa stránek