WEB UKONCIL PROVOZ. TOTO JE ARCHIV. NENI MOZNE SE PRIHLASOVAT.

Debata k článku "Podstata a principy vztahů"






siksik, 9 . 12 . 2005, 1:02
Jak to tak projíždím zpětně tak vidím, že každý máme za sebou kus práce :) tady se asi shodnem, že jsme zůstali na mrtvém bodě. Tady = myslím na tomto serveru - kdybychom měli více prostoru a "táhli" to trochu dál ... možná bys mě překecala nebo nakonec by se to povedlo mě :) - kdo ví? Jinak taky děkuji, jednak za názor a taky za ochotu ho projevit a obhajovat! Takže možná zase někdy....

Dik;)
anonymní uživatel, 8 . 12 . 2005, 2:01
Tak nejak bych to uzavrela: kazdy znas ma svuj vlastni postoj k "podstate a principum vztahu" - coz je samozrejme dobre, diky tomu vznikla tahleta debata, ktera urcite nebyla zbytecna - neco jsem si z ni odnesla, neco jsem se dozvedela a s necim nesouhlasim a svuj nazor nezmenim. Na Tvuj clanek jsem reagovat musela, protoze jsem s nim v nicem nesouhlasila, ted (po nasi debate) uz chapu, o co Ti slo, i kdyz porad v mnohem se neshodnem, protoze ja si vztah dvou lidi predstavuji jinak - treba si ho idealizuji, cas ukaze:)
Kazdopadne dik - za pohled na toto tema z jineho uhlu. A beru zpet tu moji prvni unahlenou (priznavam:) reakci: "mladej a jeste blbej" - mlady mozna jsi, to nevim, ale blby urcite ne;)!

siksik, 7 . 12 . 2005, 9:05
anonymní uživatel,7.12.2005;9.03 = siksik

anonymní uživatel, 7 . 12 . 2005, 9:03
Nemyslím si, že je to rize chlapský přístup. Chtěl jsem to brát jako čistě teoreticky a všeobecný přístup. Takže jsem nebral v úvahu pohlaví, mravy, etiku, priority...
Ale pokud tam přimíchám třeba priority tak už se ideální parter „snižuje“ ne z BEST OF, ale na partnera ze kterým je ti lehčí hodit-žít než se s ním rozejít. A pokud tam ještě přihodíme ty mravy, etiku a další omezení(vztahující se třeba na střední Evropu) tak z toho nakonec vyjde průměrný středoevropský vztah z každodenními problémy…. Ale to už budeme omezení na NAŠE mravy a zákony. Když například vezmu ten Tibet – kdyby ses tam přestěhovala, vzala jejich tradice a morálku za svoji a žila třeba v té polyandrii tak se TAM na tebe nikdo křivě nepodívá. Ale zase třeba tvoje sestra, žijící tady v Čechách, by ti třeba mohla závidět nebo by ji to prostě přišlo nemorální.(Čistě teoretizuji) Takže vidíš, že jsme vázání a já jsem prostě svůj pohled odprostil od omezení.
Ještě k těm extrémním situacím… zase se omezuješ na místo nebo dobu!
Vem si jenom nějakou válku – třeba druhou světovou - tažení Rusů na Německo – a teď se bavme co tam bylo v normální! Že tam jedli trávu, zdechlá zvířata a dělali jiná zvěrstva – ale to tam bylo normální – v té době, na tom místě!


anonymní uživatel, 4 . 12 . 2005, 7:43
Takze se neshodneme:) Myslim si, ze Tvuj pristup je typicky "chlapsky". Nevim, treba by se tady mohla vyjadrit jeste nejaka jina holka, co si o tom mysli... ja s Tvymi nazory kazdopadne souhlasit nemuzu.
Je pravda, ze v extremnich situacich se clovek ridi primitivnimi instinkty (jako zrivata) - ale v "normalnim" (beznem) zivote se clovek ridi spis tim rozumem - takze vi, ze pokud chce byt stastny, tak je verny svemu partnerovi (sve partnerce) ... a to zvirata neresi;) - tak to je jeden z mnoha zakladnich rozdilu mezi zviretem a clovekem. Vyjimkou by tady byl prave ten albatros - o kterem jsem cetla, ze je po cely zivot verny sve "partnerce-samicce" ... z toho bych si ale taky vzor nebrala, myslim si, ze kazdy z nas chce v zivote poznat vice partneru (coz bych tady ted psat asi nemela;) ...dulezite vsak je si uvedomit, ze kdyz uz s nekym chodim - tak jsem k nemu uprimny, a verny a nehledam neco lepsiho.
Na zaver: verim, ze vsichni kluci nemaji ke vztahum stejny postoj jako Ty. A myslim si, ze Ty ten svuj postoj taky casem zmenis... protoze hledat cely zivot ten level up - to by nebylo to prave orechove, ver mi;))
Jo - a jeste, ze tady mame ty dobre mravy:)!!!

siksik, 3 . 12 . 2005, 10:09
Takže kde bych začal? Asi od počátku:
Abych nebyl příště napadán, tak budu používat to „delší označení“.
Pokud jde o to PC tak jsem nemyslel jen PC, ale všechno. A jak myslím všechno tak i zvířata a od zvířat toho k člověku moc není.
Proč bezdomovci co leží na ulici, nemají žádné partnerky?
Co se týče toho člověka s mozkem a neřídící se primitivními pudy:
Já bych chtěl jen říct, že člověka beru jako tvora ne moc se lišícího od jiných zvířat. Jak řekl Rimmer v jednom dílu Červeného trpaslíka: „…od zvířat se lišíme tím, že si neolizujeme genitálie…“ – na 100% nesouhlasím, ale to je zase jiná věc. Já bych jen podotkl: 8 dní – někde jsem četl, že za 8 dní bez jídla, člověk přestane vidět ve druhým člověku člověka, ale jídlo, potravu – způsob přežití. A kde máš toho člověka z mozkem a možností výběru….Ale jak sama říkáš - to by bylo na dlouho! A věci jako lásku tady zatím nebudu raději rozebírat …zatím J.
O albatrosu toho moc nevím (rád bych se poučil).
K absolutnímu štěstí – taky by byla dlouhá debata, takže jen krátce – možná si pamatuješ na Matrix – první Matrix byl stvořen něco jako ráj – všichni se měli dobře a taky proto se zhroutil. Myslím si že to není taková fantasy - a kdyby každý dosáhl absolutního štěstí tak by se svět zhroutil i v reálu (už by nebylo o co usilovat), ale to je již jiná zase asi delší debata.
O holkách co „chodí“ z více kluky jsem se již vyjádřil a sama jsi to potvrdila – je to nepřirozené.
To samé můžu říct i o polyandrii. Ale když si to už zmínila tak se k tomu vyjádřím. Pokud vím polyandrie se vyskytuje jen ve velni chudých zemích. Jde tam o to aby se nemusel dělit majetek a tak nedocházelo ke zbytečným hádkám a konfliktům(raději se rozděli o ženu než o majetek). A taky bych chtěl připomenout, že se v takových zemích zabíjejí novorozené dívky, aby byla uměle posílena mužská populace (silnější a práceschopná populace), to samozřejmě vede k uměle navozené nerovnováze a když je k dispozici více mužů než žen a to taky samozřejmě vede k polyandrii. Nakonec bych chtěl říct, že se tyto vztahy vyskytují ani ne v jednom procentu populace což o harémech a polygamii se nedá říct neboť polygamně podle statistik žilo a žije přibližně 1000 společenství z 1154! ROVNOPRÁVNOST NENÍ! I když neříkám, že by neměla být.
Závěrem – jak sama říkáš bylo by to proti dobrým mravům. Takže sama asi připustíš kdyby nebyly dobré mravy nebo kdyby to nebylo proti nim, tak by se asi dlouho nerozmýšleli, že?

A zase protiargumenty
anonymní uživatel, 28 . 11 . 2005, 6:16
Tak to uz je plnohodnotna debata k clanku - a dokonce i s argumenty;)
Sice se zase neshodnem, ale o tom vetsinou debata je.
"lepsi budouci potencionakni partnerka" zni rozhodne lip nez level up:)
pok jde o ten pc - tak ja bych taky brala lepsi (taky bych mela radeji ten level up), ale prece nemuzes srovnavat pocitac s pritelkyni - tedy vec s osobou, myslim si, ze k prizelkyni bys mel mit trosku jiny vztak nez k pocitaci! - jestli bys ji miloval, tak bys nehledal zaden level up, ale byl bys spokojen s tim co mas:) ... jasne, ze by byly chvile, kdy bys zapochyboval o vasem vztahu, to je prece normalni a je to treba prekonat a ne hned jit a hledat neco lepsiho... tak si alespon ja predstavuji stastny vztah (statsny vztah nerovna se absolutni stesti, to bych ani nechtela...!)
no a k tomu ostatnimu argumentu, tak to uz vubec nesouhlasim! znam par holek, co si "uzivaj nezavazneho zivota" a "chodi" najednou s vice kluky... v prirode je to tak, ze samec ma vetsinou vic samicek (vyjimkou je co vim treba albatros:) ...ale clovek neni prece zvire, neridi se jen instinkty a primitivnimi pudy, ale ma prece mozek a monost vyberu, atd. ...to by bylo na dlouho:)
haremy a polygamie - to je zase vec urcite kultury... no a upozornuji Te, ze na svete prece mame i polyandrii = zena ma vic partneru:))) - takze ROVNOPRAVNOST mezi muzi a zeny existuje:) ...i kdyz pro nas je to mozna neprirozene, ale ver, ze mnohym zenam by se to libilo, ale je to u nas proti dobrym mravum a tak vetsina zen odolava:)
v poslednim se shodnem:) - nezne pohlavi NENI menecenne:)

TO: Argumenty!
siksik, 27 . 11 . 2005, 9:50
Tak prvně k „budoucí potencionální partnerce“:
Omlouvám se jestli sem někoho urazil, ale celkem dlouho jsem přemýšlel nad tím jak jí pojmenovat „lepší budoucí potencionální partnerku“ a LEVEL UP mi přišlo jako nejlepší kompromis a v tom jsem nechtěl vidět nic špatného. Taky jsem ho napsal VELKÝMI PÍSMENY = něco jako v uvozovkách. Pokud máš nějaký nápad (krátký a výstižný) tak ho klidně příjmu, ale „lepší budoucí potencionální partnerku“ se mi nechce vypisovat. Ale hlášky jako „to máš level up“, „upgrejdoval jsi?“, „jseš mezi bejky?“ atd… toto jsou často používané přirovnání používané v mém okolí a používané na cokoliv.
Jinak nemyslím si, že si neumíme vážit toho co máme. Je to v tom, jak jsem už psal, že např.: koupil jsem si nějaký počítač za XYZ Kč s X Mb paměti, ale o den později jsem viděl za výlohou ten samý za XYZ Kč, ale s X+1Mb paměti = to neznamená, že bych si nevážil toho svého, za který jsem utratil dvě svoje výplaty, ale to, že mám zálusk na ten lepší = toužím po něm, protože ho teď nemohu mít! A jak jsi sama řekla (napsala): „...ale tak prece nikdy nebudete stastni“ a o tom je přece psal, i když já jsem neřekl nikdy (viz. Závěrem…) = absolutní štěstí je téměř nemožné.
Další věc jsou priority. Ptal jsem se kámoše a kamarádky, kteří je již delší dobou (víc než 3 roky) šťastně zadaní jesli by se rozešli kvůli někomu lepšímu. Oba řekli, že jo, ale měli podmínky, že by musel/a být to a tamto. Prakticky - pokud převáží kladné aspekty budoucího vztahu (LEVEL UP vztah) nad rozchodem a věcmi s tím spojenými, tak se z ním rozejdou to je asi jasné! Milenky/milenci: Pokud manžel/ka najde někoho LEVEL UP pak řeší dilema – stojí mi to za to? Co z toho budu mít? Na jedné straně stojí rodina a na druhé třeba lepší sex.
Pokud lepší sex převáží nad rodinou, tak je jasné že milenec/ka je na světě!
Teďkom něco k tomu, že partnerka a 6 kluků….
Právě jsem viděl v televizi něco o gorilách, ale hlavní a k této diskusi to podstatné je to, že tam byl dominantní samec, který měl k sobě X partnerek. A co mě tak v rychlostí tak v rychlostí napadá: lvi a abychom nechodili daleko tak třeba slepice (jeden kohout a X slepic). Pořád vidím převahu samic nad samci. Pak tady je skupina „jeden na jednoho“ v pomalu celé evoluční linií (pokud bereme tu Darwinovou) je takových příkladů více než hodně (neberu v úvahu prvoky a slimáky – ti si vystačí sami :-) ). Jo, jenže tady může někdo namítnout: „A co takové včely a třeba mravenci?!“ Tak tady se zase dovolují tvrdit - pokud knížky a paní učitelka nelhali: Matka po oplození JEDNÍM samcem se už dále nepáří a pak klade jen vajíčka z nichž se vylíhají dělnici (bezpohlavní) a podobné to je u včel, kde královnu oplodní jen JEDEN trubec a pak už nic. Takže samičky si berou hned samce typu BEST OF! (pokud to není pravda a je tady nějaký entomolog, tak byl bych rád kdyby mě opravil).
A abych nebral příklady jen z říše zvířat tak bych chtěl připomenout harémy - jak v minulosti tak v současnosti (afričtí králové). Ale nikdy jsem neviděl ani neslyšel o filmu, článku nebo knížce, kde by byla popsána nějaká vzpoura nebo protest těch žen v harému! Všichni žili, šťastně, až do své nešťastné mrti.
Takže závěrem bych si dovolil tvrdit, že jedna holka a víc kluků… je to v rozporu z přírodními zákony a končí to většinou katastrofický, ale to už je jiná věc.
PS: Tímto nechci říct, že „něžné pohlaví“ je méněcenné!!

kamil, 24 . 11 . 2005, 12:49
úžasná debata, přínosná:-)))

Vendula, 23 . 11 . 2005, 9:19
Pravda, pravda - to jsem psala ja:o)

Pravda, pravda
anonymní uživatel, 23 . 11 . 2005, 9:11
No, ja su mozna taky najivni, ale mam stejny nazor jako Siksik. Ale je fakt, ze si myslim, ze predtim lide k svatbe a podobnym vecem pristupovali mnohem vic vazne, zodpovedneji. Taky az se budu chtit jednou vdat, chtela bych s tim clovekem byt naporad, ale kdo vi, jestli takoveho dacana potkam... v dnesni dobe... A tak uvazuju o tom, ze budu radeji bez toho cloveka... Asi jde o to, aby oba chteli byt spolu, chteli si pestovat vztah, pomahat si a sve snaset spolu... a pokud prestanou chtit, pocitaji se to tech uzasnych statistik viz nize... Asi opravdu nejde o to najit v druhem dokonalost, jde o to si tu dokonalost tvorit, snazit se o ni (ale prijimat dobre i zle), pak clovek muze byt stastny.

Argumenty!
anonymní uživatel, 23 . 11 . 2005, 8:20
OK, chces argumenty, tak Ti zkusim vysvetlit, co se mi nelibi na Tvych nazorech.
Myslim si, ze kdyz nekoho mam rada (= chozeni, libani, milovani;), tak nemyslim na to, ze nekdo jiny by byl treba lepsi - protoze ja prece nepotrebuju toho nejlepsiho...potrebuju, aby mezi mnou a mym partnerem byla laska, duvera. Nebudu si hledat zadny level up, protoze jsem spokojena s tim co mam - coz je asi hlavni problem vas (kluku) - vy se neumite vazit toho, co mate a chcete porad vic a vic ...ale tak prece nikdy nebudete stastni!?! Pak mne zarazi, jak oznacujes svou potencionalni pritelkyni jako level up - to se mi zda hodne "nedospele" - a proto si myslim, ze jsi "mladej...".
Nerikam, ze cely zivot mame byt verni jedinemu partnetovi. Hlavne ted, kdyz jsem jeste mladi a hledame si toho praveho, tak vystridame vic partneru - ale polygamie = vic partneru najednou! Libilo by se Ti, kdyby Tvoje holka krome Tebe mela jeste dalsich 6 kluku: Myslim, ze ne.
No tak vidis - asi se neshodneme. Nebude to tim, ze Ty jsi kluk a proto mas jiny pohled na vztah dvou lidi. Je to spis rozdilnou povahou. Jsem asi naivni nebo romantik nebo nevim:)


siksik, 23 . 11 . 2005, 1:47
Díky Vendul, za podporu - zda se to tak mam chápat.
Jinak neříkám, že není možné najít toho pravého. Někdo HO potká hned, někdo na NĚHO čeká celý život a stejně se nedočká. Taky jsem nikdy neřekl, že to musí být oboustranné. No a taky se stačí podívat kolem sebe: 3/5 manželství nevydrží (v Praze to je 1/2 - jen co jsem slyšel) a myslím, že ti zbývající většinou taky nejsou šťastní - nerozejdou se jen kvůli dětem nebo nějakým jiným okolnostem. Podle statistik 60% mužů bylo v manželství nevěrných a nevěřím tomu, že ti zbývající neměli někdy „chuť“ atd.... Taky proč? Polygamie hýbe světem. Asi 95% (nebo ještě víc - nejsem zoolog) zvířat žije ve skupinách nebo promiskuitně a to se mi nechce věřit, že člověk je mezi tým malým procentem. Dobrovolně jsme si na sebe vzali okovy zvané etika a mravy (středoevropského formátu), ale jak někdo se chce trochu vyprostit tak je to zlé: -Chci křičet, ale dobré vychování mi to zabraňuje.- doslovnou citaci ani autora si už nepamatuji.
Omlouvám se za ty statistická čísla tahané někde z palce u nohy, ale časová tíseň a nedostupnost materiálu mi nedovoluje hledat v oficiálních zdrojích.
Taky si myslí, že debata/diskuse je o argumentech, jejich vyvrácení, popírání a jejich obhajobě. Já jsem své argumenty předložil.
PS: Věk je relativní pojem.
PPS: Z klasikem nesouhlasím! :)

anonymní uživatel, 22 . 11 . 2005, 10:53
klasik to vystihl ;) a myslim si, ze davat argumenty k tomuto clanku by bylo zcela zbytecne.. ty jsou orece naprosto jasne, Tobe asi ne - protoze jsi jeste moc mlady, si myslim :) za par let se budes na svet divat jinak, a pak treba pokecame;) jinak to "mladej a jeste blbej" jsem nemyslela jako urazku.

Zajimavy nazor
Vendula, 22 . 11 . 2005, 1:11
Jo, myslim, ze je to dobry nazor. A myslim, ze se honi hlavou spouste, nejen, mladych lidi. Ale asi prijde jednou cas, kdy potkas cloveka, ktery predci vsechny levely a nenapadne Te uvazovat o tom, ze bys snad chtel hledat nekoho jineho, a to bude ten pravy pro Tebe. Otazkou vsak zustava, zda Ty budes pravy pro tu osobu...

anonymní uživatel, 22 . 11 . 2005, 1:10
Nevím, jak pregnantně vyjádřit své rozpoložení či názor na tento řekněme hutný článek. Možná, jak by pravil klasik: Jdi se s tím vysrat! Manheru

siksik, 21 . 11 . 2005, 10:00
myslím, -mladej a ještě blbej- může napsat každý, ale nevidím žádné pádné argumenty.

"mladej a tak ješte blbej"
anonymní uživatel, 20 . 11 . 2005, 8:42
Chodit s Tebou - tak si rychle hledám ten level up! Takto omezené názory člověk neslyší moc často :(




© HlucnaSamota.net 2002 - 2012 | prostor poskytuje eldar.cz | web zrobil klokánek | mapa stránek